5 voordelen van een airco

22 dec 2022 | Artikelen

5 voordelen van een airco:

de 5 voordelen van een airco
Ik ben Erik Boertje, eigenaar van D.S.G. airco techniek uit Geffen.

Ik probeer in mijn blog regelmatig antwoord te geven op vragen die ik in de praktijk gesteld krijg. Bijvoorbeeld, “wat zijn nu echt grote voordelen van een airco?”

Ik heb daarom de 5 voordelen van een airco gekozen die ik  belangrijk vindt .

 

De 5 voordelen van een airco:

 

1: Energiebesparing

Een gemiddelde airco geeft je per kilowatt vier kilowatt energie terug. dat is een rendement van 400% Ja je leest het goed 400%!

Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in je energiekosten.

 

de 5 voordelen van een airco

2: Verwarmen en koelen:

Het is misschien een beetje open deuren in trappen maar toch merk ik dat veel klanten niet door hebben dat je met een airco kan verwarmen. Stel dat u de airco op een tempratuur zet van 21 graden dan houd de airco deze tempratuur ten alle tijden in stand.

Dat betekent dus dat de airco in de winter zal gaan verwarmen en in de zomer zal gaan koelen. Je hebt zo dus altijd een perfect klimaat in huis!

3: Schone lucht

Een bijkomend voordeel van een airco is dat deze de lucht in de ruimte filtert van virussen, stof en andere vuiligheid in de lucht. Je hebt zodoende altijd een frisse schone lucht in huis. Het is wel belangrijk om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren om de interne filters te reinigen! Anders kan u niets vermoedend eventuele virussen terug de ruimte in blazen omdat de interne filters verstopt zijn. Bij jaarlijks onderhoud voorkomt u dit

airco 5 voordelen

4: Gebruikersgemak en comfort:

Een airco is zeer gebruiksvriendelijk, door de vele opties op de airco kan je heel gemakkelijk het juiste klimaat krijgen en kou of hitte verschillende kanten op richten door de multi-funtionele vennen in het systeem. Het is daarom ook veel makkelijker en sneller om het gewenste klimaat te krijgen in de ruimte. Turbo stand – ecostand – vakantiemodus – timers. Alles zit er op. Het kan wel iet wat verschillen per merk en per prijsklasse natuurlijk! Maar over het algemeen zitten er op iedere airco verschillende functies die het comfort vergroten.

de 5 voordelen van een airco

5: Lokaal verwarmen met de airco:

Met een airco kunt u gericht koelen en verwarmen. Veel van mijn klanten willen graag een Multi-split airco systeem omdat ze dan de boven en beneden verdieping kunnen koelen en verwarmen. Veel klanten houden van een koele slaapkamer in de zomer en warme huiskamer in de winter. Met een airco kan dit perfect en u bespaart een hoop energie. 

Conclusie:

Een airco heeft dus enorm veel voordelen! Het is wel belangrijk dat u een expert langs laat komen om u te kunnen adviseren wat het beste is voor uw situatie. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld het berekenen van de juist kilowatts en waar de binnen units het beste kunnen hangen voor maxiaal comfort. Zorg er dan ook voor dat u een STEK gecertificeerd monteur in arm neemt. Er zijn helaas erg veel prijs stunters en beunhazen met mooie beloftes. Houdt er rekening mee dat een beetje goed bedrijf alleen werkt met goede kwaliteit airco’s en aansluitmaterialen. Een foutieve aansluiting of miscalculatie kan voor veel onvoorziene kosten zorgen.

Om u een beetje op weg te helpen heb ik hier een link van een onafhankelijke pagina om airco’s te vergelijken 

Of kijk op mijn andere post over de kosten van airco onderhoud

Stel gerust een vraag of laat een bericht achter in de Comment sectie hieronder!

0 reacties

Een reactie versturen