Onderhoud airco

De levensduur van uw airco verlengen? U realiseert het door uw airco periodiek te onderhouden. Daarnaast voorkomt u dat ziektekiemen en schimmels uw ruimte ingeblazen worden! Buiten dat verbruikt een goed onderhouden airco minder energie en dat is gunstig voor uw portemonnee en het klimaat als laatst behoud u de garantie bij de fabrikant. Een ware win-win situatie dus!

Wilt u meer weten over de inhoud van een onderhoudsbeurt? Wij informeren u met enthousiasme.

stek-logo
logo-blue-star
logo-lg
wasco-logo

Onderhoud airco

Aanbieding onderhoud airco

onderhoud-icon

Tijdelijk afgeprijsd naar €150

Reinigen, controleren en het uitvoeren van onderhoud

*Elke extra airco €75,00

Waarom heeft een airco onderhoud nodig?

Op de eerste plaats natuurlijk om uw garantie te behouden van de fabrikant! Daarnaast bestaat uw airco uit meerdere onderdelen. Het is belangrijk dat deze onderdelen naar blijven behoren werken, zodat de airco optimaal functioneert. Hieronder staan enkele onderdelen die cruciaal zijn om uw airco maximaal te laten presteren en zo de levensduur te verlengen. Airco onderhoud laten uitvoeren? Kies voor een jaarlijkse controle c.q. onderhoudsbeurt en geniet zorgeloos van uw airconditioning.

 

Ophoping van ziektekiemen, schimmels en bacteriën

Zodra u de binnenunit aanzet wordt er lucht vanuit de ruimte opgenomen en daarna weer de ruimte terug in geblazen. In de lucht zwerven een hoop bacterien, vocht en stofdeeltjes die samen de airco in gaan en in de filters achterblijven. Hierdoor onstaat er een ophoping van ziektekiemen, schimmels en bacterien die bij het weer aanzetten van de airco de ruimte worden ingeblazen. Het gevolg hiervan kan zijn dat u last van uw luchtwegen krijgt ziek wordt of slecht slaapt.

Wij voorkomen dit door bij jaarlijks onderhoud de interne filters te desinfecteren bij de binnen en de buitenunit met speciale middelen die ervoor zorgen dat het hele jaar lang schimmels en bacterien direct gedood worden. 

Aircofilters intern

De filters van een airco zorgen ervoor dat stof, haar en ander soortgelijk vuil geen kans maakt om naar binnen te dringen. Het reinigen van de filters en binnen-unit is noodzakelijk, omdat de airco bij een vieze filter niet in staat is om de lucht op de juiste manier aan te zuigen en filteren.

Een airco reinigt de lucht en zorgt voor een beter luchtkwaliteit in de ruimte. Anderzijds kan een airco ook ziekte en sporen van schimmels verspreiden wanneer de externe en interne filters vies zijn. Ons advies aan u? Reinig zelf de externe filter één keer per maand  met lauw water. Tijdens het uitvoeren van airco onderhoud nemen wij een speciaal desinfectiemiddel mee om alle potentiële ziektekiemen en sporen te vernietigen. U kunt dan weer met een gerust hart de airco aanzetten en genieten van zuivere lucht.

Condensafvoer 

Tijdens een controle wordt de condensafvoer standaard nagekeken. Heeft u problemen met de condensafvoer van uw airco? Een lekkage of beschadiging kan de boosdoener zijn. Wanneer de afvoer lekt zal deze voor een nieuw exemplaar worden vervangen.

Functiecompressor

Het belangrijkste onderdeel van uw airco? De compressor. De compressor regelt de druk die nodig is om het aanwezige koudemiddel naar de verdamper te sturen. Wanneer deze niet naar behoren werkt,  is het koudemiddel niet in staat op correcte wijze te verdampen waardoor er – in het ergste geval – vloeistof in de compressor komt. Hierdoor zal de compressor kapot gaan waarna uw airco niet meer te herstellen is.
U begrijpt dat het regelmatig laten controleren van de compressor om deze reden ongekend belangrijk is.

Reiniging buitenunit 

Iedere onderhoudsbeurt bevat een reiniging van de buitenunit. Zo ziet uw airco er weer strak en fris uit. 

Koelleiding isolatiewaarde 

Koelleidingen lopen van de buitenunit naar de binnenunit en zijn ingepakt in een isolerende wrapping. Het is belangrijk dat de beschermende wrapping in uitstekende conditie verkeert, zodat de isolatiewaarde optimaal is en het koudemiddel op de juiste temperatuur blijft. Ongeacht warm of koud weer. Wanneer de isolatiewaarde verstoort raakt, kan koudemiddel eerder gaan condenseren of verdampen waardoor het systeem harder moet werken om tot de gewenste temperatuur te komen. Dit resulteert in een hogere energierekening en een kortere levensduur van de airco. Bang voor hoge reparatiekosten hoeft u niet te zijn. Het repareren van de wrapping doen wij tijdens een onderhoudsbeurt volledig kosteloos.

 

Lekkage airco

Het controleren van de druk in het leidingwerk valt tevens onder de onderhoudsbeurt. Het meten van de druk doen wij door middel van een manometer en is bedoeld om eventuele lekkages vast te stellen. Mochten wij op een lekkage stuiten, dan stellen wij u hiervan op de hoogte en vertellen u meer over de oplossingen en het aanvullen van de verloren hoeveelheid koudewater. 

 

Koudemiddel check

Een koudemiddel check voeren wij enkel uit wanneer er tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurt problemen worden geconstateerd. Het koudemiddel wordt in dat geval uit het systeem verwijderd en op diverse punten gecontroleerd. Als het koudemiddel vervuild blijkt, wordt deze direct door de monteur vervangen.

Rapportagelogboek airco

Uw airco periodiek laten controleren en onderhouden? Een goed idee wanneer u de levensduur van de airco wilt verlengen.
Ons advies: Laat jaarlijks een onderhoudsbeurt uitvoeren, voorkom onaangename verrassingen en geniet zorgeloos van uw airco.
Na het laten uitvoeren van onderhoud ontvangt u van ons een STEK-formulier dat u aan het logboek van uw airco kunt toevoegen. 

 

Airco onderhoud
Logo-in-contact

Contactformulier onderhoud airco