Airco onderhoud in Den bosch

Airco onderhoud Den bosch laten uitvoeren? Bij DSG Aircotechniek bent u aan het juiste adres. Onze vakmensen zijn allen opgeleid en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Snel een afspraak maken? Wij komen op korte termijn bij u langs.

Het goed onderhouden van uw airco brengt diverse voordelen met zich mee. Zo geniet. u van een langere levensduur en een lager energieverbruik. Wilt u meer weten over de inhoud van een onderhoudsbeurt? Wij vertellen u er graag meer over.

stek-logo-onderhoud
logo-blue-star
logo-lg
wasco-logo

Onderhoud airco Den bosch

Aanbieding onderhoudsbeurt

onderhoud-icon

Tijdelijk afgeprijsd naar €150,00

Reinigen, onderhouden en controleren

*Elke extra airco € 99,00

*Conform adviesprijs van Homedeal

Waarom heeft een airco onderhoud nodig?

Een airco bestaat uit meerdere onderdelen die allen nauw samenwerken. Wanneer een onderdeel niet naar behoren functioneert, kan dit vervelende gevolgen – zoals een kapotte airco – hebben. Tijdens een onderhoudsbeurt kijken wij daarom alle onderdelen nauwkeurig na en maken deze – indien nodig – schoon. Zo geniet u het komende jaar weer zorgeloos van uw airconditioning. 

 

Aircofilters intern

Interne filters zorgen ervoor dat er geen ophoping van haar en stof in belangrijke onderdelen van de binnenuit terechtkomt. Als de binnen-unit niet jaarlijks wordt gereinigd, zal de airco minder lucht kunnen aanzuigen en dat zal de werking van de airco verminderen. Een airco reinigt de lucht en zorgt voor een betere luchtkwaliteit in de ruimte. Anderzijds kan een airco ook ziekte en sporen van schimmels verspreiden wanneer de externe en interne filters niet gereinigd worden.

Ons advies: reinig de externe filter eens per maand met lauw water. Tijdens het uitvoeren van airco onderhoud nemen wij een speciaal desinfectiemiddel mee om alle potentiële ziektekiemen en sporen te vernietigen. U kunt dan weer met een gerust hart de airco aanzetten en genieten van zuivere lucht.

Condensafvoer check

De condensafvoeren worden bij een onderhoudsbeurt standaard nagekeken. Het komt namelijk wel eens voor dat de condensafvoer lekt of tijdens een verbouwing of slecht weer beschadigd is geraakt. Wanneer de afvoer inderdaad lekt, zullen wij deze vervangen voor een nieuwe afvoer.

Functiecompressor

Het belangrijkste onderdeel van uw airco is de compressor. De compressor regelt de druk die nodig is om het aanwezige koudemiddel naar de verdamper te sturen. Wanneer deze niet naar behoren werkt, is het koudemiddel niet in staat op de juiste manier te verdampen waardoor er vloeistof in de compressor komt. Indien dit gebeurt, kan uw airco onherstelbaar kapot gaan.

Reiniging buitenunit

Buitenunits worden bij iedere onderhoudsbeurt gereinigd, zodat deze er weer fris en als nieuw uitziet.

iKoelleiding isolatiewaarde check

Koelleidingen lopen van de buitenunit naar de binnen-unit en weer terug. Deze twee leidingen zijn ingepakt in een isolerende wrapping. Scheuren en ontbrekende stukken halen de isolatiewaarde van de leidingen deels weg. Wanneer dit gebeurt kan het koudemiddel in de leidingen bij warme dagen opwarmen en bij hevige kou zal het te veel afkoelen. Dit kan ervoor zorgen dat het koudemiddel (eerder dan de bedoeling) gaat condenseren of verdampen waardoor de airco uit balans raakt en het systeem harder zal moeten werken om tot de gewenste temperatuur te komen. Met als nadelig effect dat uw energierekening zal stijgen en uw airco een minder lange levensduur heeft. Wij willen dit voorkomen en checken daarom standaard de isolatie-wrapping en repareren deze kosteloos.

Lekdetectie airco

Tijdens een onderhoudsbeurt controleren wij uw airco met een manometer op lekkages. Stel dat er een lekkage wordt geconstateerd, dan zullen wij deze bij u melden en uitleggen welke oplossingen er mogelijk zijn. Vervolgens controleren we hoeveel koudemiddel er verloren is gegaan en hoeveel er weer moet worden bijgevuld om de airco naar behoren te laten functioneren.

 

Koudemiddel check

Een koudemiddel check is alleen nodig als er tijdens het onderhoud problemen zijn vastgesteld. We halen dan al het koudemiddel uit het systeem en stoppen het in een lege recyclede fles. Deze fles wordt vervolgens gecontroleerd op druk en de condensatietemperatuur. Als deze te veel afwijkt is het koudemiddel vervuild en zal deze worden vervangen.

Rapportage-logboek airco

Zoals u kan lezen is het van groot belang om de airco jaarlijks te laten onderhouden. U krijgt van ons na het onderhoud een Stek-formulier dat u kunt toevoegen aan het logboek dat door ons – of het bedrijf dat uw airco geïnstalleerd heeft – is geleverd. Bent u niet in het bezit van een logboek? U kunt de rapportage dan gewoon in uw administratie verwerken. 

Airco onderhoud den bosch
Logo-in-contact

Airco onderhoud Den bosch aanvragen