Wat is de beste airco voor verwarmen?

15 dec 2023 | Artikelen

Wanneer u aan een airconditioning denkt, denkt u waarschijnlijk aan een koele ruimte in de zomer. Maar een airco is ook uitstekend geschikt voor het verwarmen van uw ruimte. Aangezien een airco op elektriciteit werkt, hoeft u geen extra gas te gebruiken om de ruimte te verwarmen. Een groot voordeel! Maar wat is nu de beste airco voor verwarmen? En waar moet u op letten bij het kopen van een airconditioning met verwarming? Onze experts geven het antwoord.

Een airco kan ook verwarmen!

Een airco maakt gebruik van een warmtepompsysteem. Hoe werkt dit precies? Wanneer u het binnen graag lekker koel wilt hebben, wordt de warmte van binnen naar buiten geblazen. Bij verwarmen werkt het andersom; er wordt warmte van buiten naar binnen gebracht om de ruimte te verwarmen. Het is dus mogelijk om de ruimte te koelen en te verwarmen. Hierdoor zijn airconditioning systemen het hele jaar door te gebruiken! En u kunt ook nog eens besparen op de (hoge) energierekening.

Waar op letten bij het kopen van de beste airco voor verwarmen?

Maar wat is nu de beste airco voor verwarmen? Wat voor u de beste oplossing is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Daarom komen wij graag bij u langs voor het geven van advies. Toch eerst zelf op zoek? Houd dan rekening met de volgende aspecten.

Vermogen

Airco’s zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Welk vermogen voor u het beste is, hangt af van de grootte van de ruimte. In een kleine ruimte is een systeem met een klein vermogen voldoende.

Voor het bepalen van het juiste vermogen is het belangrijk om te weten wat de inhoud van de ruimte is in kubieke meters. Daarnaast moet u ook de gewenste temperatuur weten. Klinkt dit ingewikkeld? Wij berekenen graag voor u hoeveel vermogen u nodig heeft.

Het energieverbruik

Ook het energieverbruik is niet geheel onbelangrijk. Tegenwoordig bevat iedere airco een energielabel. Op dit label staat hoeveel energie het apparaat gemiddeld verbruikt en hoe energiezuinig deze is. De labels lopen van A tot en met G.

  • De energiezuinigheid van een airco wordt weergegeven door middel van een Energy Efficiency Ratio (EER). Hoe hoger de EER, hoe zuiniger het apparaat.

De aircosystemen van DSG Aircotechniek hebben energielabel A++ en zijn dus erg energiezuinig.

Type airco

Er zijn verschillende type airco’s verkrijgbaar. Wanneer u de airco voor verwarmen wilt gebruiken, is het belangrijk dat u een model kiest die zowel een koel- als verwarmfunctie heeft. Let zowel op de koelcapaciteit als de verwarmingscapaciteit.

Overweeg een multi-split systeem

Wilt u meerdere ruimtes in uw woning, kantoor of bedrijfspand kunnen verwarmen? Overweeg dan een multi-split systeem. Hiermee kunt u ruimtes eenvoudig tegelijkertijd verwarmen of koelen.

Het geluid

Het geluidsniveau van het apparaat is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt, maar toch is het een erg belangrijk onderdeel. Afhankelijk waar u de airco wilt gebruiken, is het handig dat deze niet zoveel geluid maakt. In een kantoor is het bijvoorbeeld belangrijk dat u niet constant gestoord wordt.

Tegenwoordig beschikken de nieuwste airco’s over een silent functie. Deze maken dan ook nauwelijks geluid.

Airco met verwarming inclusief montage

Bij het selecteren van de beste airco voor verwarmen is het belangrijk om onder andere te kijken naar het energieverbruik, de capaciteit en de geluidsproductie. Bent u op zoek naar een airco met verwarming? Wij voorzien u van gratis advies en kijken welke airco het beste past in uw ruimte! Bovendien komen we het airconditioningsysteem ook bij u installeren. Zo zit u er lekker warm bij in de wintermaanden!